Psihoterapia copilului/adolescentului | Radu Filip

Psihoterapia copilului/adolescentului se adresează copiilor şi tinerilor care manifestă comportamente dezadaptative şi se confruntă cu dificultăţi de comunicare şi de relaţionare, cu timiditate, agresivitate, traume, dependenţă de calculator, relaţii conflictuale cu părinţii, lipsa interesului pentru şcoală.

Se poate apela la psihoterapia copilului atunci când acesta are rezultate slabe la şcoală, nu se înţelege cu colegii, îşi face greu prieteni, este agresiv cu ceilalţi copii, când părinţilor le este dificil să se descurce cu copilul.

Psihoterapia pentru adolescenţi este utilă atunci când aceştia petrec prea mult timp în faţa calculatorului, cu jocuri sau navigând pe internet, au dificultăţi de relaţionare cu profesorii şi cu colegii, au probleme cu tentaţia alcoolului, tutunului sau drogurilor, au intrat în anturaje cu probleme, nu se mai înţeleg cu profesorii şi cu părinţii.

Psihoterapia copilului/adolescentului are un preţ de care vor beneficia nu numai copilul sau adolescentul, ci întreaga familie.